ALU MC parallel window

trokomorni sistem sa termičkom izolacijom

MC Parallel window

MC PW parallel prozor se koristi na mestima na kojima je potrebno zadovoljiti elegantan I koherentan izgled staklene fasade. U pitanju je trokomorni sistem sa termičkom izolacijom gde postoji mogućnost primene dodatnih izolacionih elemenata.  Postoji mogućnost zastakljivanja dvokomornim paketom, pomoću profila za zastakljivanje koji se ugrađuju spolja. Krilo je nevidljivo sa unutrašnje strane, jer je skriveno u prozorskom okviru. Lajsne se zatvaraju i dodatno prišrafljuju na spoljašnju komoru krila.

U sistemu MC PW postoje 3 nivoa zaptivanja – spoljašnje, središnje i unutrašnje. U zavisnosti od veličine prozorskog krila I mase stakla određuje se broj I razmeštaj makaza, pomoću kojih se vrši izvlačanje krila.  Makaze omogućavaju primenu standardnih okova i zasunskih tačaka čiji broj odgovara njihovim dizmenzijama, što utiče na nepropusnost prozora.

Otvaranje prozora MC PW se može vršiti ručno – uz pomoć 2 naspramno razmeštene kvake ili električno – uz pomoć specijalno prilagođenih servomotora.

Cirkulacija vazduha je optimalnija,  jer je omogućen neometan protok vazduha u oba pravca- unutra I napolje, dok je komfor korištenja znatno veći u odnosu na klasične prozore.

Postoji mogućnost izvođenja MC-PW prozora kao nagibnih donjim delom prema spolja, tzv. top hung.

Široki izbor boja– paleta RAL (Qualicoat 1518), strukturne boje, boje koje imitiraju drvo Aliplast Wood Colour Effect (Qualideco PL-0001), anoda (Qualanod 1808), bicolor.

Tehnička specifikacija:

SYSTEMMATERIJALDUBINA STUBOVADUBINA ZASUNADEBLJINA ISPUNE
MC PWaluminium/ polyamid117 mm98-115,3 mm24-46 mm

Performanse:

SYSTEMSPOSOBNOST TERMIČKE IZOLACIJE UF*PROPUSNOST VAZDUHAOPTEREĆENJE VETROMVODONEPROPUSNOST
MC PWUf od 1,65 W/m2KKlasa 4; EN 12207C5 (2000 Pa); EN 12210E2400 (2400 Pa); EN 12208

**Sposobnost termičke izolacije zavisi od kombinacije sastavljanja profila i debljine ispune